Retour à l'aperçu

BLOC obtient EU 1169/2011 grâce à téléchargement automatique vers trustbox

Bij BLOC zijn ze helemaal klaar voor trustbox. Dankzij een efficiënte specificatiemodule slaagt de coöperatie erin om succesvol de GS1 standaard te implementeren.

BLOC is de groepering voor samenaankoop en invoer van de merken Winny, Best Of en Promelior. De web-based software Quasydoc stroomlijnt de productspecificaties en automatiseert de kwaliteitscontrole. De BLOC-leden plaatsen er hun reservaties, voeren er bestellingen in, zoeken er kwalitatief hoogstaande data op en raadplegen er hun contracten.

Verregaande automatisering

Johan Vandercappellen, zaakvoerder van Quasydoc: “BLOC stelt met de Quasydoc-specificatiemodule zijn product-en processpecificaties op en beheert die van grondstof tot eindproduct. Alle leveranciers beheren hun specificaties in de lay-out van BLOC. Zij hebben afgebakende toegang tot het systeem om hun productgegevens in te vullen. Quasydoc verifieert alle specificaties en meetresultaten automatisch. Voldoen ze niet aan de minimale vereisten die BLOC gespecificeerd heeft? Dan volgt er een melding.”

Link met trustbox als logische next step

Chris De Meirsman, general manager van BLOC, is uitermate tevreden dat hij vanuit de specificatiemodule nu ook de spreadsheet voor trustbox automatisch kan genereren: “BLOC zocht in 2012 een instrument om de  productspecificaties van zijn private label-producten te beheren. De toegankelijkheid van het systeem en bijgewerkte informatie waren daarbij heel belangrijk. De cloudtechnologie van Quasydoc sprak ons onmiddellijk aan: onze leveranciers vullen de informatie via de software in en na validatie wordt ze door onze kwaliteitsdienst gepubliceerd voor leden. Zij kunnen via hun toegang in het systeem eenvoudig de meest actuele specificaties van hun producten raadplegen.

Ondertussen zijn de meer dan 1500 productspecificaties van ons gamma beschikbaar in Quasydoc. De link met trustbox was een volgende logische stap: zo stellen we de informatie die we al beschikbaar hebben zonder rework meteen ter beschikking van trustbox.”

Bekijk de LINK 2014/2

Plus de nouvelles